Ethisch en esthetisch

Comfort Studio wordt gemaakt met duurzaamheid in gedachten. We gaan voor comfort en stijl, maar willen ook onze impact op het milieu beperken. Dat doen we door vrijwel seizoenloze everyday essentials te brengen. Designs die relevant zijn én blijven, gemaakt van verantwoorde stoffen die we heel bewust selecteren. 

Het pad naar duurzaamheid is er een met vele hobbels en afslagen. Het is eerder een reis dan een eindbestemming. Perfect zullen we het nooit doen, maar wat we wel kunnen beloven is progressie. We willen graag transparant en eerlijk zijn over ons proces, de beslissingen die we maken en de uitdagingen die we onderweg tegenkomen.

Follow my journey

We streven ernaar om in elke fase van het proces zo transparant mogelijk te zijn. Daarom hebben we elk Comfort Studio item volledig traceerbaar gemaakt. Door de QR-code ‘follow my journey’ op de hangtag of het care label van je duurzame kledingstuk te scannen, kun je de unieke reis van katoenteelt tot eindproduct volgen. We vertellen je hoe jouw kledingstuk is gemaakt, waar het is gemaakt en wanneer het is gemaakt.

Loungewear

Onze Loungewear zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Ze worden met de grootste zorg vervaardigd van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Soms voegen we daar nog een beetje gerecycled polyester aan toe voor extra zachtheid. Ieder Comfort Studio item wordt niet alleen ethisch en milieuvriendelijk gemaakt, maar is ook van zeer hoge kwaliteit. Je kunt het daardoor nog jarenlang uit de kast trekken.  

Voor onze Loungewear range hebben we de handen ineengeslagen met FAIR & Co. Elke collectie wordt ethisch verantwoord gemaakt in hun SA8000- en GOTS-gecertificeerde fabriek in India, onder veilige en gezonde werkomstandigheden door mensen die een eerlijk loon krijgen. FAIR & Co werkt nauw samen met Chetna Organic, een in India gevestigd initiatief dat kleine boeren helpt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien door van landbouw een duurzame en winstgevende bezigheid te maken.

Onze sweaters en truien voldoen aan de hoogste internationale standaarden als het gaat om veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Van katoenzaadje tot eindproduct. We zijn er trots op dat de hele toeleveringsketen is gecertificeerd en niet alleen maar delen hiervan. Dit betekent dat we o.a. afval elimineren en het gebruik van chemicaliën zoveel mogelijk beperken. Zo zijn we weer een stapje dichterbij het redden van onze planeet.

Met onze Activewear collectie gaan we voor een lange levensduur. De items zijn grotendeels gemaakt van gerecycled GRS-gecertificeerd polyamide dat lekker stretchy en comfortabel is en daardoor voelt als een tweede huid. We hebben gekozen voor dit zachte materiaal, omdat het supersterk en dus duurzaam is. Polyamide is taai, maar absoluut zacht voor de huid. Een ultralichte interlockkwaliteit maximaliseert het comfort en zorgt voor meer bewegingsvrijheid.

De stof die we gebruiken is afkomstig van gedragen kledingstukken die in Italië zijn gerecycled tot nieuwe garens. Hiermee wordt vervolgens een compleet nieuwe stof gemaakt. Elk design komt uiteindelijk tot leven bij Hi-Tech in Turkije. Deze fabriek heeft een amfori BSCI-audit doorstaan, wat betekent dat ze de internationaal erkende fundamentele arbeidsnormen omarmen en respecteren. Denk hierbij aan eerlijke lonen, goede werktijden, milieubescherming, gezondheid en veiligheid op het werk.

The journey continues

Comfort Studio is een continue ontdekkingstocht naar duurzaamheid. De eerste stappen zijn gezet, maar we realiseren ons dat er nog heel wat te leren en te ontdekken valt. Samen met onze partners blijven we ons bijscholen en zullen we het productieproces altijd proberen te verbeteren. Van begin tot eind. Het is ons doel om met elke collectie een klein beetje meer duurzamer te worden. 

Ga met ons mee op deze betekenisvolle reis naar duurzaamheid en zelfvertrouwen.